Szuggesztív terápiás eljárás, COVID-19 fertőzött betegek intézményi izolációjának kezeléséhez

 

Dr. Császár-Nagy Noémi PhD, ECP, egyetemi docens és Vízvári Fanni doktorandusz egyetemi kutatásba is bevett szuggesztív hanganyaga egyértelműen segít a betegek mentális állapotán és javítja a gyógyulási esélyeket.

Dr. Császár-Nagy Noémi klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus,
klinikai alkalmazott egészség-szakpszichológus, igazságügyi felnőtt és gyermek szakértő,
kiképző európai pszichoterapeuta, hipnoterapeuta, egyetemi docens, - évtizedek óta foglalkozik narkózis alatt vagy intenzív osztályos ellátásban lévő betegek megsegítésével, szuggesztiós technikákkal.

Amint az köztudott, narkózisban is van hallás és érzékelés, ezek szakirodalma ismert, és mint egy 50 éves múltra tekint vissza, melyet Prof. Dr. Varga Katalin magyar nyelvű könyvében is ismertetett.

Tekintettel a nagyszámú lélegeztető gépen lévő betegekre, elérhetővé tesszük a szuggesztiós hanganyagot. A Magyar Hipnozis Egyesület honlapján is található letölthető szuggesztiós hanganyag, ha többfélével is szeretne rendelkezni.

Egy MP3 lejátszón vagy pendrive-on (fülesben) a betegek az osztályokon végtelenített módban hallgathatják a felvett anyagot. Csak az osztályvezető engedélye es szakmai ismeretei szükségesek.

A betegek altatásban töltenek sokszor heteket, amelyben az izoláció, a halálfélelem es a magány a leginkább riasztó, hiszen nem tudják monitorozni az állapotukat. Nem véletlenül olyan gyakoriak a pszichés szövődmények: pánik betegség, poszttraumás stressz szindróma, depresszió stb.

Ezek kialakulását is megelőzni szándékozza a hanganyag.

Betegeink gyakran írnak a kórházi ellátás után, pl. egyik betegünk ezt a visszajelzését küldte több hét intenzív ellátás után:

„A fulladás megélése és a bizonytalanság a legrosszabb ebben a helyzetben, s a kórházi izoláció. Mindhárom javul, minden nappal egyre jobb a légzésem is, egyre közelebb vagyok a biztonsághoz és egyre jobban kontrollálom a betörő emlékeket. Mindehhez stabil kapaszkodómmá vált a hanganyag. A “burok” képet már lefekvéskor is használom, hang nélkül is. Egyre jobban bele tudok merülni...

A héten lesz még egy mintavétel, remélem a laborok is a legjobbat igazolják. 

Bízom benne, hogy lesz alkalmam viszonozni a sok jóságot. Hálát érzek.

Szeretettel: XY”

 

 

További információt a info@neuroplastics.hu és a +36 30 146 7815 telefonszámon kérhetnek.

Vissza a főoldalra
A weboldalunkon sütiket használunk. Az oldal böngészésével elfogadod az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkat Rendben